Locatie Lenk

Info over lenk

Lenk ligt als laatste dorpje in de vallei van de Simme, het SIMMENTAL, één van de mooie groene dalen in het Berner Oberland. Lenk ligt op 1068 m hoogte, heeft ongeveer 2500 inwoners, biedt plaats aan 7000 toeristen, ligt op 1 uur van de hoofdstad Bern, is al 300 jaar bekend & bezocht voor z’n zwavelhoudende bronnen en is een rustig doch uitgebreid familiaal wandelgebied en skicentrum.
site Lenk

Kuspo is de afkorting voor ‘Kurs- und Sportzentrum’, een plek dus waar je heengaat om te sporten, te ontspannen en gezonde dingen te doen.  Het centrum waar we logeren, kan je vergelijken met een grote jeugdherberg.  Er is plaats voor ruim 500 gasten en wij zullen er dus niet de enigen zijn.  Zulk groot en druk gebeuren brengt de nodige gezelligheid mee, maar maakt het ook noodzakelijk om de nodige afspraken te maken en na te leven (uren van maaltijden respecteren – avondstilte in acht nemen – … ) !
De logies zijn onderverdeeld in 3 campen afhankelijk van het aantal personen per kamer. Centraal tussen de logements-‘campen’ ligt het gebouw met eetzalen, keukens, restaurant en ontspanningszaaltjes.  Tenslotte hoort ook nog een sporthal tot het Kuspo-complex.  Het dorpscentrum van Lenk is op 10 minuten wandelafstand.

ADRES:
Als je tijdens onze kampweek in Lenk brieven wil ontvangen, dient men volgend adres te gebruiken:
………………………….. (volledige naam)
Gruppe Silikamp (of Gruppe Siliski)
Kuspo
CH-3775 LENK

NOODTELEFOON:
Telefoneren naar het Kuspo moet beperkt blijven tot noodsituaties !
Je kan indien nodig de verantwoordelijke leerkracht van het kamp telefoneren.