In de winter

Lenk in de winter.

WAT ?
Wie SKI-LENK zegt, bedoelt daarmee ook Adelboden. Inderdaad, via het skigebied van METSCH is Lenk met Adelboden verbonden. Meer dan 50 liften bieden hier de mogelijkheid tot dagen skiplezier (140 km pistes) op steeds andere hellingen.
Een andere te onthouden locatie is BETELBERG, de Lenker ‘huisberg’. Acht liften en een verscheidenheid van afdalingen bieden hier (samen met een slee-weg en een ‘sneeuw-rafting’-parcours) de sneeuwpret. Onze beginners zullen hun week grotendeels hier doorbrengen.
Alsof dit nog niet volstond, is er ook nog de mogelijkheid tot skiën in het superskigebied GSTAAD (200 km pistes – 60 liften). Mits een kleine opleg is onze skipas ook hier geldig. Een eventuele optie voor onze groepen half-gevorderden en gevorderden.

GOED OM TE WETEN
BUSREIS … De reis verloopt met een autobus die keurig is, veilig en uitgerust met bar en dvd. Voorzie voor de busreis steeds het nodige om te tijd te doden (boek, spelletjes, schrijfgerief voor een quiz, …). Ook lunchpakket voor de ganse busreis meenemen.
Busreis: Antwerpen -> Aarlen -> Vogezen -> Basel -> Lenk
DOCUMENTEN … Om in orde te zijn in geval van controles aan de grens moet ieder de identiteitskaart bij zich hebben ! Dus niet in je bagage steken, want die verdwijnt in de kofferruimte van de bus: zorg er voor je identiteitsbewijs bij je te dragen.Ook je skipas vermelden we hier als ‘document’. Bij ontvangst van deze magneetkaart is reeds een waarborg van 5 CHF betaald maar die ontvang je terug na inlevering van je skipas bij ’t einde van de laatste skidag. Om bij eventuele ziekte of ongeval beroep te kunnen doen op medische reisbijstand vroegen we reeds bij de inschrijving om de mutualiteitsgegevens te vermelden bij middel van de gekende klever. Ook het blauwe pasje ‘Europese ziekteverzekeringskaart’ heeft iedereen nodig! Wie via z’n mutualiteit geen dekking heeft voor eurocross/eurocall (of gelijkaardig) moet ons dit melden !
ZAKGELD … Af en toe kan je ’s avonds kiezen voor een te betalen activiteit: schaatsen – sauna – … Ook om eventueel een souveniertje te kopen, kaartjes te versturen, een drankje of snoepje te betalen, … moet je beschikken over wat zakgeld.
Ook voor een hapje ‘s middags op de skipiste moet je zelf Zwitsers geld voorzien. Ongeveer 100 CHF voor de ganse week voldoet.
Bij heen- & terugreis wordt op enkele parkings halt gehouden met kans tot consumeren; dan kan je evenwel euro’s gebruiken.
MAALTIJDEN … Op reis gaan … is zich elders thuis proberen te voelen ! Dat houdt in dat je je aanpast aan de gewoontes van je gastland.
Ontbijt: Dat nemen we steeds in ‘t Kuspo. Daar wordt gewerkt volgens een self-service-systeem. Met je plateau haal je warme drank (koffie/thee/melk/choco) en bedien je jezelf: je kiest muësli (typisch Zwitsers granenontbijt) of cornflakes en/of brood met het voorhanden zijnde beleg (confituur, kaas, charcuterie). Yoghurt en fruitsap is er ook elke morgen.
Middagmaal: We eten niet in ‘t Kuspo, maar in een restaurant gelegen nabij de skipiste.
Avondmaal: Dit is weer een volledige maaltijd in het Kuspo-restaurant: soep-hoofdschotel-dessertje. Als drank water of koude lichte thee (ook weer iets typisch Zwitsers). Aan de zelfbediening mag je steeds met je bord gaan bijhalen. Anderzijds duldt men geen verspilling (en terecht !): wat je niet lust, laat je niet opscheppen (eventueel probeer je eerst met een uiterst kleine portie).

BEPERKEN… We staan oogluikend toe dat de deelnemers aan het winterkamp naar Lenk een GSM meenemen ! We wensen echter niet dat de geest van een kamp daardoor helemaal in de verdrukking komt ! Op kamp gaan betekent: stilaan leren zelfstandigheid verwerven … en door te pas en te onpas te bellen of gebeld te worden, gaat dit totaal verloren en wordt zelfs heimwee in de hand gewerkt ! Daarbij komt ook nog dat we geen energie kunnen steken in verdwenen of niet-meer-werkende toestellen … !