Het oud-leerlingenboek: 50 jaar Oud-leerlingenbond

Het welslagen van 75 jaar Sint-Lievenscollege kan je meten aan zijn oud-leerlingen. Om hen was het tenslotte allemaal te doen. Generatie na generatie werd gevormd om de wijde wereld in te trekken. Wat is er sindsdien van hen geworden? Wie waren zij toen en wie zijn ze nu?

Het oud-leerlingenboek is uniek doordat ze het menselijk kapitaal van ons college in woord én beeld in kaart brengt. Uit het rijke archief diepten we de klasfoto’s op van zo goed als alle promoties die de school afleverde. U vindt er uzelf terug, uw kinderen, vader, broers of zussen. Tevens bundelt dit boek de meest recente adressen en beroepsgegevens van enkele duizend oud-leerlingen, en de coördinaten van alle oud-leraren en leraren.

Het oud-leerlingenboek roept met anekdotes en verhalen de sfeer van vervlogen tijden op. Tot slot brengt het een uitvoerig en levendig relaas van de geschiedenis van de Oud-leerlingenbond, van zijn oprichting vijftig jaar geleden tot nu. Dit verhaal van de vette en magere jaren helpt ons mee om vorm te geven aan de specifieke band tussen het college en zijn oud-leerlingen.

Samenstelling: bestuur OLB – 352 pagina’s – 24 x 20 cm – twee kleuren –

Bestellen?