De dvd-documentaire: een muzikale en melancholische kijk op de school

Een beeld vertelt meer dan duizend woorden. Het Sint-Lievenscollege beschikt over een van de rijkste foto- en filmarchieven van de Vlaamse scholen.
U krijgt een beeld van het college tijdens het schooljaar 1959 – 1960. Louis Vanden Berghe draaide toen een 16mm-film met de meest markante gebeurtenissen van dat jaar. De film werd gerestaureerd en dankzij de prachtige kleuren lijkt het verleden opnieuw werkelijkheid te worden: van het bezoek van de Wiener Sängerknaben tot de kampen van scouts en KSA, van spelende en studerende leerlingen tot de retraite bij de norbertijnen. U krijgt de mooiste passages te zien. Daarnaast ziet u nog meer treffende beelden, van nog iets langer geleden, en recent materiaal, van de jongste 15 jaren. Aan u om heden en verleden te vergelijken. Oud-leerling Christof Van Mol componeerde voor deze documentaire de begeleidende muziek.

Dat is echter niet alles. Naar goede traditie brengt het ‘zingende college’ ook nieuw werk op de markt. Gilbert De Greeve schreef een minicatate. Geniet mee van de originele uitvoering door een gelegenheidsensemble van leerlingen en oud-leerlingen, o.l.v. Jaak Vandeputte.
Samen met een aantal extra’s biedt deze dvd u een boeiende, amusante, muzikale en soms melancholische kijk op het Sint-Lievenscollege.

Montage: Dirk Dubois – duurtijd + 60 minuten – 24 x 20 cm –

Bestellen?