hoog contrast

naar inhoud

praktisch

16/17

PRAKTISCHE INFO

 

De eerste schooldag is op donderdag 1 september 2016.

De leerlingen worden om 10.30 uur verwacht op school.

 

Alle leerkrachten stellen hun vak en hun werkmethode voor. De klassenleraar zorgt ervoor dat de leerlingen elkaar en de school goed leren kennen.

 

LEERBOEKEN

 

Voor elke klas bestaat er een gedetailleerde boekenlijst die o.a. online beschikbaar is voor leerlingen en ouders.

Naast de boeken die voorkomen op de boekenlijst moeten de schoolagenda en enkele cursussen aangeschaft worden via de school. De medewerkers van het leerlingenbureau regelen de aan- en verkoop, met onder andere een verkoop van tweedehandse boeken.

 

 

SCHOOLREKENING

 

De kosten van bepaalde activiteiten en diensten worden aangerekend aan de ouders (zie bijlage schoolreglement). Dat gebeurt met een schoolrekening op het einde van elk trimester. De ouders krijgen een gedetailleerd overzicht van de kosten en betalen per domiciliëring of overschrijving. De studiereizen moeten apart betaald worden en schoolboeken worden betaald bij afhaling.

 

 

EVALUATIE

 

Ouders en leerlingen krijgen op verscheidene manieren informatie over de studieresultaten:

online (op elk moment via een inlog bij Schoolonline);

rapport dagelijks werk: brengt 4 keer per jaar de cijfers samen;

trimesterrapport: geeft een trimesteroverzicht met cijfers voor alle vakken. 

 

INFO EN CONTACT

 

Aan het eind van elk trimester is er een oudercontact waar ouders niet alleen de klassenleraren en de vakleraren kunnen spreken, maar ook de leerlingbegeleider, de prefect, de directeur en de CLB-medewerker.

Ouders kunnen de school steeds contacteren tijdens de kantooruren (van 8.00 uur tot 17.00 uur; op woensdag tot 16.00 uur) of per e-mail.

De school maakt gebruik van Schoolonline voor het beheer van de leerlingendossiers, de puntenboeken en rapporten. Daarnaast is het een communicatieplatform voor leerlingen, ouders en leerkrachten met een kalender en een elektronische agenda. Leerlingen  vinden in de elektronische leeromgeving extra lesmateriaal, oefeningen en interessante links bij heel wat vakken.

 

Leerlingen, ouders en leerkrachten krijgen elk een persoonlijke login waarmee ze Schoolonline kunnen raadplegen.
 

BEREIKBAARHEID

 

In de buurt van de school geldt betaald parkeren. Bovendien zijn de plaatsen beperkt. Parkeren kan wel gratis en vlot op de Gedempte Zuiderdokken op 15 minuten wandelafstand van de school.

 

Beide schoolcampussen zijn vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Volgende haltes liggen in de onmiddellijke nabijheid van de school:

Bus 22 (halte Begijnenvest)

Bus 1, 13, 290 en 500 (halte Kasteelplein)

Tram 12 en 24 (halte Kasteelplein)

 

HET SCHOOLLEVEN

 

KLEDING

 

We verwachten van de leerlingen een correct gedrag en een verzorgd taalgebruik.

 

 • - Er is geen schoolkleding voorgeschreven, maar het uiterlijk moet verzorgd zijn. Het dragen van uitdagende of opzichtige kledingstukken is niet toegestaan.
 • - Alle kledingstukken moeten van naam of initialen voorzien worden.
 • - De lessen lichamelijke opvoeding bestaan uit gymnastiek en sportinitiatie, waaronder ook zwemmen op campus Kasteelpleinstraat.

De leerlingen hebben er het volgende voor nodig:     

 • - een witte T-shirt, een zwarte of donkerblauwe sportbroek en sportschoenen (voor zowel binnen als buiten);
 • - een zwemslip (geen bermuda) voor de jongens;
 • - een badpak voor de meisjes;
 • - een badmuts;
 • - eventueel een zwembrilletje.

 

 

 

 

 

 

AMKVverloopschooldag.PNG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Woensdagmiddag is een vrije middag. Sommige klassen hebben een extra lesuur; dat valt op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag. De leerlingen van het 7de specialisatiejaar hebben op woensdag een hele dag stage. Hun vrije middag valt op vrijdag.

 

De receptie is open van 8.00 tot 17.00 uur. Hier zorgt men voor het onthaal en worden telefonische oproepen beantwoord. Je kan er ook terecht voor het aankopen of

het bestellen van een aantal zaken.

 

 

De ouders kiezen of hun kind tijdens de middagpauze (50’) in de school blijft of naar huis gaat. Toestemming om de school te verlaten, wordt alleen gegeven aan leerlingen die in de nabijheid van de school wonen en thuis gaan eten. De middagpauze kunnen de leerlingen doorbrengen in de cafetaria of op de speelplaats.

 

In de cafetaria lunchen de leerlingen. De meeste leerlingen brengen hun lunchpakket van thuis mee. Op school kunnen ze broodjes bestellen. In de cafetaria zijn soep, (spuit)water, thee en fruityoghurt verkrijgbaar. Afrekenen gebeurt door middel van een drankkaart.

 

Leerlingen van de 3de graad kunnen tijdens de middagpauze  buiten de school gaan eten.

 

 

BEGELEIDING

 

Leerlingen die een probleem hebben met de leerstof van een vak, kunnen in eerste instantie terecht bij de vakleraar voor extra uitleg of eventueel een remediëringsaanbod. Voor leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften kan een handelingsplan afgesproken worden.

 

Daarnaast zijn er nog verschillende mensen die klaar staan om leerlingen te helpen bij allerlei andere problemen.

 

De leerlingen kunnen terecht bij de leerlingbegeleider voor studiebegeleiding (bv. leren leren) of wanneer zij persoonlijke of sociale problemen hebben.

 

Op de school is op regelmatige tijdstippen een medewerker aanwezig van het CLB (Centrum voor Leerlingenbegeleiding). Leerlingen en ouders kunnen te allen tijde met vragen bij het CLB terecht.

 

De prefect zorgt voor de aanpak van disciplineproblemen, bemiddelt bij conflicten en ziet erop toe dat het schoolreglement wordt nageleefd.

 

De medewerkers van het leerlingenbureau zorgen voor:

 • - het onthaal;
 • - de pedagogische administratie: zij controleren de aanwezigheid van de leerlingen en helpen kleine problemen oplossen;  
 • - de dagelijkse organisatie: zij houden toezicht en zorgen mee voor het rustige verloop van een lesdag;
 • - de dienstverlening: zij helpen zieke leerlingen, verzamelen gevonden voorwerpen, delen berichten mee in de klas en staan tijdens de schooldag klaar voor de leerlingen.

 

KLASDAGEN

 

De leerlingen kunnen deelnemen aan sportactiviteiten vóór of na schooltijd: Olicsa (basketbalvereniging) of zwemclub.

Wie wil kan aan allerlei buitenschoolse sportevenementen deelnemen in afspraak met de leraren L.O.

 

EXTRA

 

De leerlingen kunnen deelnemen aan sportactiviteiten vóór of na schooltijd: Olicsa (basketbalvereniging), zwemclub, skireis.

De vrijwilligers kunnen deelnemen aan allerlei buitenschoolse sportevenementen in afspraak met de leraren L.O.