“Ik vroeg me af of sommigen al een paracommando-opleiding volgden”

17.09.21Net zoals de tweedejaars, gingen ook de eerstejaars op klasdag. Ze trokken naar De Panne om elkaar op een leuke en speelse manier te leren kennen. Leerkracht Latijn en Nederlands, Evelien Ariens, spreekt vol lof over de klasdag.

De eerste klasdag in De Panne: Een hele dag spelen

Rond 10 uur arriveerden we aan de J-club in de zonovergoten kustgemeente De Panne. Onze klas mocht direct de duinen in om het beruchte duinenspel te spelen. Doel van het spel: bescherm je leerkracht in zijn/haar kamp tegen de andere klas die koste wat het kost jullie “staartjes” wil aftrekken en jullie kamp wil binnenstormen. Verzamel op die manier zoveel mogelijk sleuteltjes om op het einde kans te maken de schatkist te openen. Enkele leerlingen maakten héél spectaculaire sprongen en slides om die missie te volbrengen. “Hebben sommige 12-jarigen al een paracommando-opleiding gevolgd of voeren ze nu gewoon hun computergames in levende lijve uit?” vroeg ik me soms af.

Na het spel moest onze klas even omschakelen naar een iets ernstigere modus, want voor natuurwetenschappen moest er geëxperimenteerd worden met duinzand, bosgrond en alles wat zich daarin schuilhoudt.

Onze boterhammetjes waren nog maar net binnen of we mochten al naar het strand! We mochten de (hyper)actieve knop weer inschakelen, aangezien de strijd met de andere klassen nu pas echt losbarstte. Onder een heerlijk zonnetje begonnen onze leerlingen te sporten (trefbalcompetitie) of zich creatief uit te leven (zandkastelenwedstrijd).

Ik hoor u al denken: “Waren we dan niet eindelijk uitgespeeld?” Nee hoor, na de barbecue ’s avonds speelden we ook nog per klas “één tegen allen”. Onze klas wierp zich vol enthousiasme op een lijst doldwaze opdrachten. Deze beelden zullen me bijblijven: Een leerling die met dertig kledingstukken aan rondloopt, leerlingen die de letters SLCA vormen met stoelen, het zelfverzonnen klasdagenliedje dat de hele klas zong en de melodramatische slow die door minstens vier koppels gedanst werd. Het laatste spel “dode vis” voerden de (meeste) leerlingen behoorlijk goed uit in hun comfortabele bedden!

De leerlingen en leerkrachten sloten de tweedaagse af met een uitstap naar Plopsaqua.