Schoolreis zesde leerjaar

Link naar Lenk

Met de school op kamp gaan, is dat geen idee van lang geleden ? Wie spreekt dat nu nog aan in deze tijd van pretparken, gsm en computerspelen ? Op deze vraag gaf Johan Leysen, ex-leerkracht zesde leerjaar en ex-logistiek directeur van ons college, in 1989 reeds een antwoord. Hij ging toen voor de eerste keer, op de brug tussen lager en secundair onderwijs, met de zesdejaars op zomerkamp naar Lenk in Zwitserland. Wat toen als éénmalig werd bestempeld, is nu uitgegroeid tot een mooi afscheid van de lagere school voor deze lichting van kinderen.
En vermits Lenk ook een mooi skigebied is, kwam al snel de vraag … “Waarom hier ook niet komen skiën?” En zo werd Siliski in de krokusvakantie van 1992 een feit. Vanaf dan werd deze vakantietrip een vaste activiteit in de agenda van de jongens en meisjes van de eerste graad humaniora.
Behalve dat K. Versweyveld , ex-leerkracht 5de leerjaar en huidig logistiek coördinator in het basisonderwijs, het commando overnam van J. Leysen, is er weinig veranderd aan deze zó succesvolle formules.