hoog contrast

naar inhoud

Inschrijven schooljaar 2018-2019

BELANGRIJKE INFORMATIE OVER AANMELDEN EN INSCHRIJVEN IN ONZE SCHOOL

 

BASISSCHOOL

 

- De leerlingen van onze derde kleuterklas stromen automatisch door naar ons eerste leerjaar. Ouders van deze kinderen moeten dus niet aanmelden of inschrijven.

 

Ouders die nieuwe leerlingen wensen in te schrijven én al kinderen in onze basisschool hebben zitten, moeten zich aanmelden in de voorrangsperiode: vanaf 9 januari van 09.30 uur tot en met 23 januari 2018 tot 17.00 uur.

 

Ouders die nieuwe leerlingen wensen in te schrijven kunnen terecht op de  infodag op zaterdag 3 februari 2018. Zij moeten dan aanmelden vanaf 8 februari van 9.30 uur tot en met 6 maart 2018 tot 17.00 uur.

 

- Meer info over het aanmelden vindt u via: https://meldjeaanbasis.antwerpen.be/

 

SECUNDAIRE SCHOOL

eerste jaar

 

De leerlingen van ons zesde leerjaar stromen NIET automatisch door naar ons eerste middelbaar.

 

- Op zaterdag 3 februari 2018 organiseert de school een info-ochtend. Om 10 uur starten we met een gezamenlijk informatiemoment en nadien volgt een  geanimeerde en actieve rondleiding doorheen de school waarbij u kennis kan maken met leerlingen én leerkrachten.
 

- Voor het schooljaar 2018-2019 wordt binnen de stad Antwerpen voor het eerst gewerkt met een centraal aanmeldingsregister in de secundaire scholen, zoals dat ook al enkele jaren gebeurt voor de basisscholen. Het systeem is echter niet verplicht voor alle secundaire scholen. Het Sint-Lievenscollege heeft gekozen om NIET in te stappen in het systeem van digitale aanmelding.
 

Hoe verloopt de inschrijving bij ons?

 

- Van 8 januari 2018 tot 19 januari 2018 loopt een voorrangsperiode waarbij broers en zussen van reeds ingeschreven leerlingen in het secundair onderwijs van onze school zich kunnen aanmelden. Aanmelden gebeurt op het onthaal van de middenschool (Amerikalei 32).
 

- Op zaterdag 21 april vanaf 13 uur starten de inschrijvingen voor alle anderen. Inschrijven gebeurt in chronologische volgorde en in 2 ‘contingenten’: indicator en niet-indicator leerlingen. Een leerling behoort tot de indicator-groep wanneer u in het lopende schooljaar recht had op een schooltoelage of wanneer de moeder van de leerling geen diploma secundair onderwijs bezit. Aanmelden gebeurt op het onthaal van de middenschool (Amerikalei 32).

 

 

2de tot en met 7de jaar

 

- Inschrijven kan vanaf maandag 23 april 2018. Dat gebeurt door een afspraak te maken bij de directie (03 201 48 80).